Naše usluge

Prodaja luksuznih nekretnina

Jedinstven pristup svakom klijentu i nekretnini prometnuo je Croatia Sotheby’s International Realty u prvi izbor VIP kupaca i prodavatelja čiji istančani ukus zahtijeva najviši standard poslovanja. Prestižni doživljaj suradnje s našim djelatnicima bez konkurencije je zbog dugogodišnje te ekstenzivne obuke i obrazovanja svakog profesionalca u timu, počevši od agenata koji s potpunom diskrecijom i posvećenošću brinu o komunikaciji s klijentom, preko iskusnih marketinških stručnjaka koji svakoj pojedinoj nekretnini pristupaju svježa oka, do pravnika koji osiguravaju legalnost svake transakcije. Luksuz i jednostavnost kolaboracije, koju naši klijenti ističu, rezultat je višegodišnjeg iskustva u prodaji najprestižnijih hrvatskih nekretnina.

Konzalting

Pri svakom koraku razvoja nekretnine pružamo pravovremene savjete kako bi zajedno svladali i najkompliciranije izazove do konačnog cilja, luksuzne nekretnine o kakvoj ste oduvijek sanjali. Za vas ćemo pronaći zemljište na idealnoj lokaciji, izraditi detaljan i provediv financijski plan te okupiti tim arhitekata, dizajnera i građevinara koji će realizirati eksterijer, interijer te okoliš kakav niste ni znali da obožavate. Ako tako odlučite, procijeniti ćemo vrijednost vaše nekretnine kako biste imali aktualnu i točnu vrijednost imovine kojom raspolažete te je prodati u najkraćem mogućem roku.

Razvojni i investicijski projekti

Investiranje u nekretnine dugoročan je proces u kojem je pomoć profesionalaca neophodna kako bi najbolje oplemenili novac i ostvarili maksimalan profit od investicije. Zbog znanja i iskustva koje smo stekli, provodeći nebrojene razvojne i investicijske projekte, spremni smo diskretno vam pomoći u donošenju strateške odluke o opsegu projekta, urbanističkom razvoju, broju i vrsti objekata koje ćete graditi, njihovu povezivanju s dodatnim sadržajima, ljudima koji će vam biti potrebni za održavanje te ostalim krucijalnim detaljima o kakvima, rutinirano, brinemo dugi niz godina. Standardi kojima se vodimo, vrhunac su globalnog tržišta i rezultat inovativnosti prestižne mreže naših suradnika, a naš globalni odjel marketinga garancija najbržeg povrata vaše investicije.

Property scouting

Jedinstvenim klijentima nudimo ponudu ekskluzivnih zemljišta i vila koje nisu javno oglašene, jer su njihovi cijenjeni vlasnici zahtijevali potpunu anonimnost i povjerljivost. Na vaš zahtjev, spremni smo pokrenuti i personaliziranu potragu za nekretninom vaših snova, koristeći bogatu mrežu međunarodnih kontakata, uz jamstvo kako nećemo odustati dok u potpunosti ne zadovoljimo i najsitniji detalj vaše vizije.

FAQs

Fizičke i pravne osobe iz država članica Europske unije imaju pravo vlasništva nad nekretninama u Republici Hrvatskoj pod istim uvjetima kao i hrvatski državljani.

Državljani trećih zemalja su osobe koje nisu državljani država članica Europskog gospodarskog prostora, odnosno Europske unije: Kneževine Lihtenštajn, Kraljevine Norveške, Republike Island ili Švicarske Konfederacije te oni koji imaju državljanstvo treće zemlje ili su bez državljanstva.

Državljani trećih zemalja mogu kupovati nekretnine u granicama građevinskog područja, odnosno stanove, kuće te neizgrađeno građevinsko zemljište, ali pod pretpostavkom uzajamnosti između Republike Hrvatske i predmetne države te uz dobivenu suglasnost Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske.

Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske na službenim stranicama objavljuje popis država s kojima postoji uzajamnost pri stjecanju prava vlasništva.

Ako ste odlučili kupiti luksuznu nekretninu u Hrvatskoj ili se upustiti u investicijski projekt, trebate znati kako postoje dodatni troškovi koje, najvećim dijelom, snosi kupac.

  • Bilježničke i registracijske pristojbe
  • Agencijsku proviziju
  • Naknadu za odvjetnika
  • Naknadu za poreznog savjetnika
  • Naknadu za službenog prevoditelja
  • Porez na promet nekretninama

Ukoliko kupujete nekretninu od pravne osobe, obratite pozornost je li PDV, u iznosu od 25%, već uključen u cijenu. Također, savjetujemo angažiranje provjerene agencije za nekretnine, s iscrpnim znanjem o tržištu i lokalnim prilikama.

Prije zaključenja pravnog posla, potrebno je ishoditi OIB koji izdaje Porezna uprava:

  • Fizičke osobe dužne su dostaviti presliku putovnice ili osobne iskaznice, kućnu adresu i osnovne podatke o oba roditelja.
  • Pravne osobe dužne su dostaviti izvadak iz sudskog registra, preveden na hrvatski jezik, ne stariji od 30 dana.

Bez OIB-a nije moguće sklopiti ugovor ili osnovati tvrtku.

Porez na promet nekretninama obračunava se i plaća na stjecanje nekretnine u Republici Hrvatskoj. Porez na promet nekretninama plaća stjecatelj nekretnine, odnosno kupac, po stopi od 3%. Osnovica poreza na promet nekretninama je tržišna vrijednost nekretnine u trenutku stjecanja.

Slobodno nas kontaktirajte na info@sothebysrealty.hr ili na telefonski broj +385 91 602 7672. Također, pozvani ste nas posjetiti u našem uredu na adresi Ulica Domovinskog rata 61, Split.

Zbog činjenice kako neki od naših klijenata zahtijevaju anonimnost, na našoj web stranici objavljene su samo neke od nekretnina za koje smo ovlašteni posredovati. Kontaktirajte nas na info@sothebysrealty.hr kako bi dogovorili sastanak i predstavili vam nekretnine koje odgovaraju vašim željama ili pokrenuli prilagođenu potragu za nekretninom po vašim specifikacijama.