O nama

Sotheby’s International Realty® najpoželjniji je brend i svjetski lider na tržištu luksuznih nekretnina. Osnovan 1976. godine, snagu crpi iz predanosti pružanju izvanredne usluge, kakva krasi aukcijsku kuću Sotheby's više od dva stoljeća. Zahvaljujući prvenstveno shvaćanju luksuza kao cjelokupnog doživljaja, umjesto pukog cjenovnog razreda, kohezija naše globalne mreže izvanrednih timova, spaja jedinstvene ljude s jedinstvenim nekretninama, pružajući im sveobuhvatan pristup tržištu bez presedana. Osim prekrasnih nekretnina i osobnog angažmana naših agenata, jedini smo brend sposoban isporučiti profinjen životni stil koji vam odgovara zbog čega smo uvijek prvi izbor u predstavljanju unikatnih nekretnina na svijetu. Klijenti istančanog ukusa prepoznaju našu potpunu diskreciju i ekstenzivno iskustvo agenata koji pružaju luksuzno iskustvo poslovanja prilagođeno svakoj individualnoj potrebi kupaca i prodavatelja. Zbog nenadmašne marketinške mreže, satkane od vodećih svjetskih medija i publikacija, pružamo superioran pristup detaljno definiranim ciljnim skupinama kupaca ili vodimo detaljnu potragu za nekretninama, skrojenu po vašim specifičnim preferencijama.

Naš ured i tim

Croatia Sotheby’s International Realty smješten je u prekrasnom Splitu, drugom najvećem hrvatskom gradu, na jednoj od najprestižnijih obala svijeta, koju svake godine posjećuju milijuni turista.

Kao punopravna članica Europske Unije i Šengenskog prostora, Hrvatska se, osim obalom s koje puca pogled na više od tisuću i dvjesto otoka, može pohvaliti i vrhunskom gastronomijom, baziranom na mediteranskim namirnicama, koje su već tisućljećima najviši svjetski standard zdrave prehrane.

Zbog pitomih ljudi te najsuvremenijih metoda i tehnologija zaštite granica, Hrvatska nosi i titulu jedne od najsigurnijih europskih zemalja, a njezin kulturološki značaj za razvoj zapadnoeuropske civilizacije bez konkurencije je kada se uzme u obzir veličina teritorija ovog bisera Mediterana. Od najstarijeg javnog kazališta u Europi, preko rodnih mjesta Marka Pola ili Nikole Tesle, do grada koji je ukinuo ropstvo gotovo pola tisućljeća prije SAD-a, za istražiti Hrvatsku jedan život nije dovoljan.

Izgradnjom mreže autocesta koje su proglašene najboljima u Europi te modernih zrakoplovnih i morskih luka, Hrvatska ubrzano postaje jednom od najvažnijih prometnih poveznica starog kontinenta s ostatkom svijeta, ali jednako tako brine i o zaštiti zapanjujućeg prirodnog bogatstva, proglasivši nevjerojatnu desetinu svoje površine nacionalnim parkovima i parkovima prirode.

Iskustvom te iscrpnim znanjem, stečenim višegodišnjim predanim radom, Croatia Sotheby’s International Realty zadržava vodeću poziciju u prodaji luksuznih nekretnina u Hrvatskoj, što konstantno rezultira našim angažmanom na najkompleksnijim i najskupljim kupoprodajama.

U suradnji s našim globalnim partnerima, domaćim kupcima, investitorima te prodavateljima nudimo sofisticiran pristup globalnoj oglašivačkoj mreži, nedostupan konkurenciji, a elitnim kupcima koji tek trebaju upoznati ljepote Hrvatske, pružamo detaljno poznavanje domaćeg tržišta luksuznih nekretnina s potpunom predanošću u pružanju neusporedive kvalitete usluge.

Naš tim

Okosnica našeg tima su gospodin Marko Pažanin i gospođa Ivana Marković čiji je jedinstven odnos prema svakom klijentu, nekretnini i investiciji postao zlatni standard koji je našem uredu osigurao čelnu poziciju na tržištu luksuznih nekretnina.

Direktor ureda, gospodin Marko Pažanin, zastupao je brojne VIP klijenate iz cijeloga svijeta što ga je istaknulo kao vodećeg hrvatskog stručnjaka za luksuzni sektor. Široka mreža nacionalnih, regionalnih i međunarodnih kontakata, omogućava mu pristup informacijama nedostupnih konkurenciji, od kojih direktnu korist imaju prestižni klijenti s kojima svakodnevno posluje.

Bogato iskustvo nesebično je dijelio u ulozi govornika i moderatora na brojnim konferencijama koje su tematizirale poduzetništvo i tržište nekretnina, s ciljem podizanja ukupne razine znanja i stručnosti u industriji, a na zadovoljstvo sve većeg broja kupaca kojima je primamljiva rastuća ponuda ekskluzivnih nekretnina na hrvatskoj obali Jadrana.

Čest je sugovornik domaćih i međunarodnih medija, od New York Timesa, preko Financial Timesa ili Bloomberga do vodećih regionalnih televizijskih kuća, za cijeli dijapazon tema u kojima njegovo neiscrpno iskustvo doprinosi javnoj raspravi.

Kao omiljen partner investitora koji žele garanciju maksimalnog profita, specijalizirao se u projektima razvoja privatnih nekretnina i nekretnina u sklopu resorta, bazirajući izvanredan uspjeh na poznavanju tržišnih prilika i kreaciji projekata prema vodećim svjetskim trendovima te aktualnoj potražnji.

Tijekom besprijekorne karijere, posredovao je u kupnji i prodaji nekretnina koje su postigle rekordne iznose na tržištu te realizirao nebrojene projekte najvišeg stupnja zahtjevnosti.

Voditeljica ureda, gospođa Ivana Marković, često je prvi kontakt s našim uredom i stoji na raspolaganju za sva pitanja kako bi pružila promptnu i diskretnu uslugu. Uz najviši stupanj profesionalnosti i iskustva, neophodan kvalitetnom poslovnom odnosu, klijentima pruža osobni pristup s predanošću koja osigurava ispunjenje najkompleksnijih zahtjeva i potreba.

Imovini kupaca i prodavatelja pristupa kao vlastitoj te ih vodi tijekom kompletnog postupka kupnje ili prodaje nekretnina, dok prilikom svakodnevnog poslovanja koordinira timom pravnika i arhitekata kako bi osigurala legalnost, isplativost i maksimalnu fokusiranost na detalje, inherentnu stoljetnoj tradiciji izvrsnosti brenda Sotheby’s International Realty®.

 

Naša mreža

Vrijednost svakog projekta u našem portfelju povećana je jer ekskluzivno zastupamo prestižni međunarodni brend Sotheby’s International Realty® što omogućava globalni marketinški doseg i privlačenje pozornosti međunarodne javnosti. Više od 26.000 neovisnih prodajnih suradnika u 1.000 ureda i 81 državi čini nas najvećom mrežom agencija za luksuzne nekretnine na svijetu. Neusporediv doseg naših oglašivačkih partnera, među kojima su neke od najistaknutijih svjetskih medijskih kuća, osigurava povezivanje našeg brenda s globalnom publikom. Globalni plan oglašavanja strateški smo kreirali kako bi povećali svijest o brendu, ali i ponudi nekretnina.

Naslijeđe brenda Sotheby’s

Aukcijska kuća Sotheby´s osnovana je u londonskom New Bond Streetu 1744. godine. Utemeljena na stoljetnoj tradiciji udruživanja kolekcionara i rukovanja najluksuznijim posjedima na svijetu, 1976. godine pokrenuta je Sotheby’s International Realty® mreža, osmišljena za povezivanje najboljih agencija za nekretnine s elitnom svjetskom klijentelom. Članstvo u sustavu dopušteno je isključivo tvrtkama i pojedincima koji ispunjavaju stroge kvalifikacije te njeguju najviše standarde poslovanja kakve u Hrvatskoj svakodnevno ispunjava i bez iznimke provodi Croatia Sotheby’s International Realty.