O nama

Sotheby’s International Realty® najpoželjniji je brend i svjetski lider na tržištu luksuznih nekretnina. Osnovan 1976. godine, snagu crpi iz predanosti pružanju izvanredne usluge, kakva krasi aukcijsku kuću Sotheby's više od dva stoljeća. Zahvaljujući prvenstveno shvaćanju luksuza kao cjelokupnog doživljaja, umjesto pukog cjenovnog razreda, kohezija naše globalne mreže izvanrednih timova, spaja jedinstvene ljude s jedinstvenim nekretninama, pružajući im sveobuhvatan pristup tržištu bez presedana. Osim prekrasnih nekretnina i osobnog angažmana naših agenata, jedini smo brend sposoban isporučiti profinjen životni stil koji vam odgovara zbog čega smo uvijek prvi izbor u predstavljanju unikatnih nekretnina na svijetu. Klijenti istančanog ukusa prepoznaju našu potpunu diskreciju i ekstenzivno iskustvo agenata koji pružaju luksuzno iskustvo poslovanja prilagođeno svakoj individualnoj potrebi kupaca i prodavatelja. Zbog nenadmašne marketinške mreže, satkane od vodećih svjetskih medija i publikacija, pružamo superioran pristup detaljno definiranim ciljnim skupinama kupaca ili vodimo detaljnu potragu za nekretninama, skrojenu po vašim specifičnim preferencijama.

Naš ured i tim

Croatia Sotheby’s International Realty smješten je u prekrasnom Splitu, drugom najvećem hrvatskom gradu, na jednoj od najprestižnijih obala svijeta, koju svake godine posjećuju milijuni turista.

Kao punopravna članica Europske Unije i Šengenskog prostora, Hrvatska se, osim obalom s koje puca pogled na više od tisuću i dvjesto otoka, može pohvaliti i vrhunskom gastronomijom, baziranom na mediteranskim namirnicama, koje su već tisućljećima najviši svjetski standard zdrave prehrane.

Zbog pitomih ljudi te najsuvremenijih metoda i tehnologija zaštite granica, Hrvatska nosi i titulu jedne od najsigurnijih europskih zemalja, a njezin kulturološki značaj za razvoj zapadnoeuropske civilizacije bez konkurencije je kada se uzme u obzir veličina teritorija ovog bisera Mediterana. Od najstarijeg javnog kazališta u Europi, preko rodnih mjesta Marka Pola ili Nikole Tesle, do grada koji je ukinuo ropstvo gotovo pola tisućljeća prije SAD-a, za istražiti Hrvatsku jedan život nije dovoljan.

Izgradnjom mreže autocesta koje su proglašene najboljima u Europi te modernih zrakoplovnih i morskih luka, Hrvatska ubrzano postaje jednom od najvažnijih prometnih poveznica starog kontinenta s ostatkom svijeta, ali jednako tako brine i o zaštiti zapanjujućeg prirodnog bogatstva, proglasivši nevjerojatnu desetinu svoje površine nacionalnim parkovima i parkovima prirode.

Iskustvom te iscrpnim znanjem, stečenim višegodišnjim predanim radom, Croatia Sotheby’s International Realty zadržava vodeću poziciju u prodaji luksuznih nekretnina u Hrvatskoj, što konstantno rezultira našim angažmanom na najkompleksnijim i najskupljim kupoprodajama.

U suradnji s našim globalnim partnerima, domaćim kupcima, investitorima te prodavateljima nudimo sofisticiran pristup globalnoj oglašivačkoj mreži, nedostupan konkurenciji, a elitnim kupcima koji tek trebaju upoznati ljepote Hrvatske, pružamo detaljno poznavanje domaćeg tržišta luksuznih nekretnina s potpunom predanošću u pružanju neusporedive kvalitete usluge.

Naš tim

Okosnica našeg tima su gospodin Marko Pažanin i gospođa Ivana Marković čiji je jedinstven odnos prema svakom klijentu, nekretnini i investiciji postao zlatni standard koji je našem uredu osigurao čelnu poziciju na tržištu luksuznih nekretnina.

Direktor ureda, gospodin Marko Pažanin, zastupao je brojne VIP klijenate iz cijeloga svijeta što ga je istaknulo kao vodećeg hrvatskog stručnjaka za luksuzni sektor. Široka mreža nacionalnih, regionalnih i međunarodnih kontakata, omogućava mu pristup informacijama nedostupnih konkurenciji, od kojih direktnu korist imaju prestižni klijenti s kojima svakodnevno posluje.

Bogato iskustvo nesebično je dijelio u ulozi govornika i moderatora na brojnim konferencijama koje su tematizirale poduzetništvo i tržište nekretnina, s ciljem podizanja ukupne razine znanja i stručnosti u industriji, a na zadovoljstvo sve većeg broja kupaca kojima je primamljiva rastuća ponuda ekskluzivnih nekretnina na hrvatskoj obali Jadrana.

Čest je sugovornik domaćih i međunarodnih medija, od New York Timesa, preko Financial Timesa ili Bloomberga do vodećih regionalnih televizijskih kuća, za cijeli dijapazon tema u kojima njegovo neiscrpno iskustvo doprinosi javnoj raspravi.

Kao omiljen partner investitora koji žele garanciju maksimalnog profita, specijalizirao se u projektima razvoja privatnih nekretnina i nekretnina u sklopu resorta, bazirajući izvanredan uspjeh na poznavanju tržišnih prilika i kreaciji projekata prema vodećim svjetskim trendovima te aktualnoj potražnji.

Tijekom besprijekorne karijere, posredovao je u kupnji i prodaji nekretnina koje su postigle rekordne iznose na tržištu te realizirao nebrojene projekte najvišeg stupnja zahtjevnosti.

Voditeljica ureda, gospođa Ivana Marković, često je prvi kontakt s našim uredom i stoji na raspolaganju za sva pitanja kako bi pružila promptnu i diskretnu uslugu. Uz najviši stupanj profesionalnosti i iskustva, neophodan kvalitetnom poslovnom odnosu, klijentima pruža osobni pristup s predanošću koja osigurava ispunjenje najkompleksnijih zahtjeva i potreba.

Imovini kupaca i prodavatelja pristupa kao vlastitoj te ih vodi tijekom kompletnog postupka kupnje ili prodaje nekretnina, dok prilikom svakodnevnog poslovanja koordinira timom pravnika i arhitekata kako bi osigurala legalnost, isplativost i maksimalnu fokusiranost na detalje, inherentnu stoljetnoj tradiciji izvrsnosti brenda Sotheby’s International Realty®.

 

Naše usluge

Prodaja luksuznih nekretnina

Jedinstven pristup svakom klijentu i nekretnini prometnuo je Croatia Sotheby’s International Realty u prvi izbor VIP kupaca i prodavatelja čiji istančani ukus zahtijeva najviši standard poslovanja. Prestižni doživljaj suradnje s našim djelatnicima bez konkurencije je zbog dugogodišnje te ekstenzivne obuke i obrazovanja svakog profesionalca u timu, počevši od agenata koji s potpunom diskrecijom i posvećenošću brinu o komunikaciji s klijentom, preko iskusnih marketinških stručnjaka koji svakoj pojedinoj nekretnini pristupaju svježa oka, do pravnika koji osiguravaju legalnost svake transakcije. Luksuz i jednostavnost kolaboracije, koju naši klijenti ističu, rezultat je višegodišnjeg iskustva u prodaji najprestižnijih hrvatskih nekretnina.

Konzalting

Pri svakom koraku razvoja nekretnine pružamo pravovremene savjete kako bi zajedno svladali i najkompliciranije izazove do konačnog cilja, luksuzne nekretnine o kakvoj ste oduvijek sanjali. Za vas ćemo pronaći zemljište na idealnoj lokaciji, izraditi detaljan i provediv financijski plan te okupiti tim arhitekata, dizajnera i građevinara koji će realizirati eksterijer, interijer te okoliš kakav niste ni znali da obožavate. Ako tako odlučite, procijeniti ćemo vrijednost vaše nekretnine kako biste imali aktualnu i točnu vrijednost imovine kojom raspolažete te je prodati u najkraćem mogućem roku.

Razvojni i investicijski projekti

Investiranje u nekretnine dugoročan je proces u kojem je pomoć profesionalaca neophodna kako bi najbolje oplemenili novac i ostvarili maksimalan profit od investicije. Zbog znanja i iskustva koje smo stekli, provodeći nebrojene razvojne i investicijske projekte, spremni smo diskretno vam pomoći u donošenju strateške odluke o opsegu projekta, urbanističkom razvoju, broju i vrsti objekata koje ćete graditi, njihovu povezivanju s dodatnim sadržajima, ljudima koji će vam biti potrebni za održavanje te ostalim krucijalnim detaljima o kakvima, rutinirano, brinemo dugi niz godina. Standardi kojima se vodimo, vrhunac su globalnog tržišta i rezultat inovativnosti prestižne mreže naših suradnika, a naš globalni odjel marketinga garancija najbržeg povrata vaše investicije.

Property scouting

 Jedinstvenim klijentima nudimo ponudu ekskluzivnih zemljišta i vila koje nisu javno oglašene, jer su njihovi cijenjeni vlasnici zahtijevali potpunu anonimnost i povjerljivost. Na vaš zahtjev, spremni smo pokrenuti i personaliziranu potragu za nekretninom vaših snova, koristeći bogatu mrežu međunarodnih kontakata, uz jamstvo kako nećemo odustati dok u potpunosti ne zadovoljimo i najsitniji detalj vaše vizije.

 

Naša mreža

Vrijednost svakog projekta u našem portfelju povećana je jer ekskluzivno zastupamo prestižni međunarodni brend Sotheby’s International Realty® što omogućava globalni marketinški doseg i privlačenje pozornosti međunarodne javnosti. Više od 26.000 neovisnih prodajnih suradnika u 1.000 ureda i 81 državi čini nas najvećom mrežom agencija za luksuzne nekretnine na svijetu. Neusporediv doseg naših oglašivačkih partnera, među kojima su neke od najistaknutijih svjetskih medijskih kuća, osigurava povezivanje našeg brenda s globalnom publikom. Globalni plan oglašavanja strateški smo kreirali kako bi povećali svijest o brendu, ali i ponudi nekretnina.

Naslijeđe brenda Sotheby’s

Sotheby´s aukcijska kuća osnovana je u srcu Londona, u New Bond Streetu 1744. godine i od tada njeguje tradiciju povezivanja kolekcionara te posredovanja u kupoprodaji najprestižnijih vrijednosti u svijetu. Godine 1976. istaknuta tvrtka za kupoprodaju nekretnina osnovana je s jednakom strašću i temeljeći se na jednakim vrijednostima upravo kao i aukcijska kuća. Na taj način, mreža agencija za nekretnine Sotheby’s International Realty® nastavila je višestoljetnu tradiciju pružanja usluga posredovanja pri kupnji i prodaji najluksuznijih, najljepših i doista posebnih nekretnina, povezujući ih s najprestižnijim klijentima u svijetu.
Takav način rada i vrijednosti njeguje i Croatia Sotheby’s International Realty koji je ulogu upravo takvog zastupnika preuzeo u Hrvatskoj.