Najam luksuznih nekretnina u Hrvatskoj za vrijeme i nakon pandemije

Turistički najam luksuznih nekretnina u Hrvatskoj posljednjih je godina doživio pravio uzlet. Trenutne okolnosti i mjere usmjerene na suzbijanje širenja korona virusa zacijelo će ostaviti traga na naš svakodnevni život i navike, a samim time i na kulturu putovanja koja su postala neizostavan dio životnog stila svih generacija. Bez obzira na težinu gospodarske krize s …

Turistički najam luksuznih nekretnina u Hrvatskoj posljednjih je godina doživio pravio uzlet. Trenutne okolnosti i mjere usmjerene na suzbijanje širenja korona virusa zacijelo će ostaviti traga na naš svakodnevni život i navike, a samim time i na kulturu putovanja koja su postala neizostavan dio životnog stila svih generacija.

Bez obzira na težinu gospodarske krize s kojom će države diljem svijeta biti suočene nakon što uspješno suzbijemo val epidemije, teško da možemo zamisliti svijet bez putovanja i odmora, ali gotovo je sigurno da ćemo morati prilagoditi tržište i usluge novim potrebama i očekivanjima klijenata. Tražeći vilu za odmor iz snova, klijenti najčešće naprave selekciju od nekoliko objekata koji im odgovaraju, a potom istražuju područje na kojem su vile smještene u želji da iskuse lokalni način života, te da dio odmora uživaju u aktivnostima koje im određena lokacija pruža, a zbog kojih će s putovanja ponijeti nezaboravna iskustva i uspomene.

Villa Authentic

Kultura putovanja u Hrvatskoj i svijetu

Zadnjih nekoliko godina mnogo se govorilo o novim generacijama mladih osoba koje nisu usmjerene na materijalno, već ulažu u iskustva i putovanja koja su visoko na listi njihovih prioriteta. Iznajmljivači luksuznih nekretnina za odmor koji nude autentičan doživljaj destinacije i originalne usluge koje će gostima pružiti jedinstveno iskustvo odmora definitivno će imati prednost na kompetitivnom turističkom tržištu. Uz kvalitetnu prezentaciju svakog objekta, te atrakcija i aktivnosti koje određena regija pruža, možemo očekivati i komparativnu prednost iznajmljivača koji prepoznaju važnost razvijanja tzv. “eco-friendly” sadržaja i smještaja koji istovremeno povezuju ekologiju i turizam.

Villa Mirabella

Izgledno je da će nove generacije putnika biti odgovornije prema okolišu, te će pomno birati aviokompanije i objekte koji zadovoljavaju eko standarde, stoga je ovo idealno razdoblje da razmislimo na koji način svatko od nas može unaprijediti i prilagoditi smještajne objekte i usluge, te obogatiti turističku ponudu naše zemlje i istaknuti prednosti prirodnih potencijala i resursa kojih nam, moramo priznati, zaista ne manjka.

Odmak od masovnosti – najam luksuznih nekretnina u Hrvatskoj

Brojni pozitivni primjeri eko gospodarstava koji se ističu ponudom i kvalitetom, ali i luksuznih samoodrživih objekata koji se nameću primjeri buduće gradnje samo su dodatan faktor koji ukazuje na činjenicu da će masovni turizam malo pomalo ustupiti mjesto novoj eri putovanja. Hrvatska će dobiti priliku da se nametne kao zemlja bogate kulturno-povijesne baštine, netaknutih prirodnih ljepota, kvalitetne domaće i organske hrane, te susretljivih domaćina koji će goste rado upoznati s lokalnom kulturom, običajima i autohtonim gastronomskim navikama ili će im sugerirati neku od brojnih aktivnosti za uživanje u prirodi, adrenalinskim ili sportskim sadržajima.

Villas Vigneto

Odmak od masovnog turizma obilježit će i pojačan interes za najam luksuznih nekretnina. Vilama i objektima za odmor koji omogućuju korištenje luksuznih sadržaja, te uživanje u prvoklasnim lokacijama, upravo te karakteristike osigurat će klijentelu, a dodatne usluge koje pružaju autentično iskustvo i doživljaj lokacije mogu postati presudni faktor prilikom odabira vile za odmor iz snova u Hrvatskoj.