Pandemiji usprkos Sotheby’s International Realty bilježi rekordnu godinu s ostvarenih 150 milijardi $ u globalnoj prodaji

Iza nas je godina u kojoj smo na globalnoj razini bili suočeni s pandemijom nečuvenih razmjera, a posljedično i s gotovo potpunim zastojem svih gospodarskih aktivnosti koje su uslijed restriktivnih mjera naglo zaustavljene što je dovelo do potpunog kolapsa gotovo svih sektora. Upravo u 2020. – po mnogočemu godini bez presedana, eksperti za tržište nekretnina …

Iza nas je godina u kojoj smo na globalnoj razini bili suočeni s pandemijom nečuvenih razmjera, a posljedično i s gotovo potpunim zastojem svih gospodarskih aktivnosti koje su uslijed restriktivnih mjera naglo zaustavljene što je dovelo do potpunog kolapsa gotovo svih sektora.

Upravo u 2020. – po mnogočemu godini bez presedana, eksperti za tržište nekretnina bili su suočeni s velikim izazovima, a ključ uspjeha bio je u njihovoj brzoj reakciji, te prilagodbi na uvjete na tržištu i trendove koji su se mijenjali nesmiljenom brzinom.

Bez obzira na crne statistike i ekonomske pokazatelje koji ni po čemu nisu bili obećavajući, Sotheby’s International Realty s velikim ponosom objavljuje da su naši brokeri i prodajni predstavnici na globalnoj razini dosegli rekordni prodajni rezultat u iznosu od 150 milijardi dolara, što označava kontinuirani rast prodaje.

“Zahvaljujući inovacijama koje smo uveli prije gotovo deset godina, naše pridružene tvrtke i agenti postigli su ono što se doimalo nemogućim. Njihova prilagodljivost i posvećenost sigurnom pružanju usluga klijentima dodatno je osnažila našu poziciju lidera na tržištu luksuznih nekretnina”, izjavio je Philip White, predsjednik i izvršni direktor Sotheby’s International Realty.

Moderne tehnologije i trendovi u razgledavanju nekretnina

Sotheby’s International Realty je predvodnik u sektoru luksuznih nekretnina, a s obzirom da garantira globalni marketinški doseg i visoke standarde oglašavanja kako za prodavatelje, tako i za krajnje kupce koji traže svoj novi dom ili vilu za odmor iz snova, neprestano nudi inovativne alate za svoje vjerne korisnike. U jeku pandemije, klijenti nisu mogli putovati i osobno razgledavati nekretnine, a agenti su bili suočeni sa zahtjevnim zadatkom da iznađu nova rješenja koja bi mogla zamijeniti tradicionalne načine razgledavanja nekretnina.

Potaknuti nezavidnim okolnostima, prodajni predstavnici  maksimalno su se angažirali i pojačano su iskoristili sve dostupne alate brenda kako bi klijentima virtualno prezentirali nekretnine na najbolji mogući način. Nove tehnologije i inovativna marketinška rješenja koje Sotheby’s International Realty kontinuirano usavršava zasigurno su doprinijeli ovim rekordnim rezultatima, a brojkama u prilog ide i više od 43 milijuna pregleda sadržaja na službenom You Tube kanalu brenda, te više od 6000 nekretnina koje na globalnoj web stranici imaju priložene video materijale ili pružaju mogućnost virtualnog razgledavanja.

Globalni trendovi na lokalnom tržištu

Kao vodeća agencija za promet luksuznih nekretnina u Hrvatskoj i partner brenda koji je sinonim za profesionalni pristup i posvećenost svakom klijentu, naš tim profesionalaca konstantno radi na unaprjeđivanju svojih vještina i preslikavanju globalnih trendova na hrvatsko tržište. Ne čudi stoga što su nam i u izvanrednim okolnostima klijenti ukazali povjerenje, imajući pritom vrlo visoka očekivanja koja su naši eksperti za nekretnine spremno prihvatili i klijentima pružili apsolutnu podršku u organizaciji dolaska u Hrvatsku unatoč restriktivnim mjerama, kao i realiziranju virtualnih razgledavanja nekretnina.

Unatoč nepovoljnoj globalnoj situaciji i strogim mjerama koje su se gorljivo provodile u gotovo svim državama, naša hrvatska podružnica je ispratila globalni trend Sotheby’s International Realty i zabilježila rekordni prodajni rezultat.

Uspoređujući globalne trendove sa situacijom na lokalnom tržištu, možemo zaključiti da klijenti iz čitavog svijeta, sve više cijene privatnost i izolaciju, te preferiraju nekretnine na osami s pripadajućim parcelama velike kvadrature, što im omogućuje miran boravak daleko od gradske vreve.

Usprkos skeptičnim prognozama, korona kriza nas ponovno navodi na zaključak da strani investitori  rado ulažu u ekskluzivne nekretnine na jedinstvenim lokacijama, a uzevši u obzir ograničen broj nekretnina na prvoklasnim lokacijama, nerijetko imamo situaciju da aktualnom ponudom nekretnina na željenim lokacijama jednostavno ne možemo zadovoljiti očekivanja klijenata. Iz navedenog slijedi i činjenica da ovakav tip nekretnina ne podilazi velikim oscilacijama u traženoj cijeni, bez obzira na aktualne izazove na tržištu.

Globalna ekspanzija i strateški rast brenda

U 2020. godini Sotheby’s International Realty nastavlja svoj kontinuirani rast na globalnom tržištu otvaranjem više od 50 novih ureda diljem svijeta, što dodatno poboljšava globalnu mrežu brenda koji je trenutno prisutan u više od 75 zemalja u gotovo 1.000 ureda s otprilike 24.000 prodajnih predstavnika. Uz otvaranje novih ureda na postojećim tržištima, brend se proširio na ključna internacionalna tržišta, stoga su otvoreni i uredi na sedam novih teritorija.

“Jako sam ponosan na naš brend i cijeli tim u Hrvatskoj. Izniman je uspjeh što smo na lokalnom tržištu ispratili svjetske trendove i postigli rekordan prodajni rezultat i u ovim teškim vremenima”, zaključuje Marko Pažanin, direktor Croatia Sotheby’s International Realty i globalni partner.