Zemljište s vinogradom na Hvaru

Kod nekretnine: CR737

PDF Brošura
2,420,000
2.000.000
Podaci o nekretnini

Sadržaji

  • Pogled na more
Opis nekretnine

Jedinstveno poljoprivredno zemljište sa vinogradom na otoku Hvaru

Ovo jedinstveno poljoprivredno zemljište prostire se na impozantnih 2.420.000 m2. Nalazi se atraktivnoj lokaciji na otoku Hvaru i predstavlja pravu rijetkost na tržištu. Ističe se svojom dominantnom pozicijom i spektakularnim otvorenim pogledom na otoke Korčulu, Šćedro i Vis, te poluotok Pelješac, čineći ga  poželjnijim za investitore i ljude koji traže iznimnu lokaciju na kojoj će ostvariti svoje snove.

Otok Hvar je poznat po svojoj izuzetnoj prirodnoj ljepoti, bogatoj povijesti i blagoj mediteranskoj klimi te privlači posjetitelje iz cijelog svijeta. Bogat je brojnim vinogradima i maslinicima i domaćin je nekoliko vrhunskih vinarija koje proizvode izvrsna vina, a lokalni maslinici pružaju prvoklasno maslinovo ulje. Otok Hvar je idealna destinacija za ljubitelje prirode, povijesti, kulinarstva i zabave i očarat će vas svojom privlačnošću i šarmom.

Od ukupne površine, na 236.800 m2 nalazi se vinograd sa sadnicama Plavca malog (80%) jednog od najprepoznatljivijih i najcjenjenijih sorti grožđa u regiji. Dodatnih 20% čini sorta Bogdanuša, koja donosi poseban karakter i raznolikost vinogradu. Uzimajući u obzir povoljnu klimu i teren otoka Hvar ovo je izvanredna prilika za proizvodnju kvalitetnih vina na ovom prekrasnom otoku.

No, ovo zemljište ne nudi samo vrhunski vinograd. S obzirom na svoju ukupnu površinu, postoji izvanredna prilika za izgradnju luksuznih vila. Na zemljištu je moguće izgraditi nekoliko luksuznih vila, svaka na parceli od 30.000 m2 i ukupnom stambenom površinom od 400 m2, te podrumom površine do 1.000 m2. Ovakvi objekti mogu pružiti nevjerojatnu privatnost, luksuznu udobnost te su idealne za opuštanje i uživanje u prekrasnom okruženju.

Osim vinograda i izgradnje vila, na preostalom zemljištu postoji potencijal za sadnju dodatnih poljoprivrednih kultura, čime se proširuju mogućnosti poljoprivredne proizvodnje.

Zemljište je u vlasništvu tvrtke koja ima pravo služnosti na njemu još 40-ak godina.

Ovo zemljište na otoku Hvaru predstavlja pravu rijetkost, kombinirajući potencijal vinogradarstva, mogućnost izgradnje luksuznih vila i nevjerojatan otvoreni pogled na more na jednom od najljepših i najpopularnijih otoka Mediterana.

Hvar Nekretnine

Kontakt

Croatia Sotheby's International Realty

Ivana Marković

Ivana Marković

+385 91 602 7672
info@sothebysrealty.hr

Kontakt forma

Pošaljite upit

Osim kupnje i prodaje, slobodno nas kontaktirajte i ako imate pitanja ili sugestije, ili vam je potreban savjet oko vaše nekretnine.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.