Portum Palace

KOD NEKRETNINE: TXSPD4
PDF Brošura
 • 1.300.000 €
  • 9 sobe
  • 9 kupaonice
  • 1.296 POVRŠINA NEKRETNINE M2
  • 389 Ukupna površina M2
  • 1.003 CIJENA PO M2
  Podaci o nekretnini

  Sadržaji

  • Prvi red do mora
  • Pogled na more
  OPIS NEKRETNINE

  Renesansi dvorac za renovaciju

  Portum Palace renesansna je trokatnica iz ranog 16. stoljeća, jedinstvene kulturno-spomeničke vrijednosti. Utvrdu s kulom i dvorištem sagradio je na podvodnoj hridi trogirski plemić Stjepan Stafileo u svrhu obrane od Turaka, a na objektu su sačuvani obiteljski grb graditelja s motivom grozda (Staphile, grč.) te natpis s godinom izgradnje (1508.). Kaštel Štafilić, jedno od sedam naselja koji čine cjelinu grada Kaštela, dobio je ime po graditelju ovog kaštela, jedinog na tom području kojeg Turci nisu uspjeli osvojiti ni oštetiti.

  Izuzetna lokacija objekta omogućava brz pristup brojnim povijesnim, kulturnim i prirodnim znamenitostima u neposrednoj blizini, kao i zračnoj luci Split koja je od Kaštel Štafilića udaljena 3 kilometra. Grad Split udaljen je 20 kilometara, a grad Trogir 9 kilometara. Južna strana objekta okrenuta moru pruža veličanstveni pogled na Kaštelanski zaljev.

  Prema važećoj projektnoj dokumentaciji i građevinskoj dozvoli za rekonstrukciju objekta, na zemljištu površine 389 metara četvornih planiran je hotel s četiri zvjezdice minimalne površine 1 127 metara četvornih, uz mogućnost nadogradnje do 1 296 metara četvornih. Projektom su predviđeni bar, restoran, dvije sobe, te četiri jednosobna i pet dvosobnih apartmana.

  U prizemlju se, osim aperitiv bara, blagovaonice i hotelske kuhinje, nalazi i prostrano dvorište, površine 43 metara četvornih. Iz dvorišta je moguće pristupiti morskom izlazu objekta, gdje je planirana fiksna platforma površine 26 metra četvorna, na koju se naslanja privremeni ponton površine 43 metra četvorna, pogodan za sezonske ugostiteljske sadržaje.

  Na prvome su katu projektirana četiri apartmana, soba površine 17 metara četvornih, hotelski ured, te prostor za osoblje. Apartmani imaju dnevni boravak, spavaću sobu i kupaonicu. Dva su apartmana, površina 38 i 39 metara četvornih, dvoetažna – na prvome se katu nalazi dnevni boravak, dok je spavaća soba s kupaonicom na gornjoj etaži. Jednoetažni apartmani su površine 44 odnosno 43 metara četvornih.

  Na drugome su katu ulazi u tri apartmana i sobu površine 23 metara četvornih. Dva apartmana površine po 56 metara četvornih imaju po dvije sobe, dvije kupaonice te dnevni boravak. Apartman površine 72 metara četvornih prostire se na tri etaže. Ulazni prostor s balkonom, dnevni boravak s balkonom i wc nalaze se na drugome katu. Na trećem su katu predsoblje, kupaonica i soba iz koje se stepenicama pristupa studiju u potkrovlju, površine 11 metara četvornih.

  Na trećem su katu planirana dva apartmana, površina 55 i 56 metara četvornih, s po dvije spavaće sobe, dvije kupaonice i dnevnim boravkom.

  Za planiranu rekonstrukciju izrađena je kompletna projektna dokumentacija, ishođena je građevinska dozvola te je napravljen elaborat ovjeren od strane nadležnog konzervatorskog ureda, pri čemu je u sklopu elaborata i arheologija tla koja je obavljena pod nadzorom arheologa, dok je unutrašnjost objekta ispražnjena i dio zidova je već ispjeskaren.

   

   

  Kaštela nekretnine

  Kontakt forma

  Pošalji upit

  Osim kupnje i prodaje, slobodno nas kontaktirajte i ako imate pitanja ili sugestije, ili vam je potreban savjet oko vaše nekretnine.