Hrvatska

Hrvatska je zemlja mnogih potencijala, smještena na jugoistoku Europe. Poznata je po prirodnim ljepotama i nacionalnim parkovima, bogatoj tradiciji i kulturnoj baštini, ukusnoj hrani, ali i toplim i srdačnim ljudima.

Iako je iz godine u godinu broj turista sve veći, Hrvatska još uvijek predstavlja skriveni dragulj Mediterana. Ona je istodobno raznovrsna i jednostavna. Vozeći se kroz zemlju u par sati ćete proći kraj oranica i polja, zelenih brežuljaka i planina te obale koja pruža pogled na prekrasnih više od 1200 otoka i otočića. Zbog samog pogleda na kristalno plavo more poželjet ćete zaploviti i upoznati ih iz blizine, jednog po jednog kao što to čine brojne svjetske zvijezde i moguli sa svojih luksuznih jahti. Blaga mediteranska klima i način života čine Hrvatsku poželjnom zemljom za preseljenje ili odmor. Hrvatska je sve zanimljivija i investitorima koji prepoznaju njen izniman potencijal.
Ljepota i bogatstvo doživljaja nalaze se u svim hrvatskim regijama od kojih svaka ima svoj karakter, a u nastavku ih možete i pobliže upoznati.

GDJE SE SUSREĆU TRADICIONALNO I MODERNO

Otkrijte hrvatske destinacije

Pronađite svoju idealnu regiju za svoj luksuzni dom, vikendicu ili priliku za investiranje u skladu s vašim životnim stilom.

Dalmacija

Dalmacija je najšarmantniji dio ove zemlje koja se nalazi na jugu Hrvatske. Poznata je po kristalno plavom moru, šljunčanim plažama, borovinom prekrivenim otocima, inspirativnim povijesnim naslijeđem, ali i vrhunskoj zabavi.

Posjećuju je milijuni, obožavaju je svjetski celebritiji, diči se zavodljivim karakterom i sigurno je da će vas namamiti da ovdje ostanete što duže.
Hrvatska je idealna ako ste ljubitelj kulture i povijesti koji će uživati u baštini pod zaštitom UNESCO-a okružen stoljetnim uskim ulicama i impresivnim spomenicima povijesnih jezgri Splita, Šibenika i Zadra. Osvojit će i ljubitelje prirode u potrazi za očuvanim, skrivenim mjestima pod suncem okruženim tirkizno plavim morem, kao i one nemirnog duha u potrazi za neočekivanim doživljajima i svježom dozom adrenalina.
Nekretnine u povijesnim jezgrama dalmatinskih gradova najpoželjnije su među kupcima. Naslijeđe Dalmacije, odnosno stoljećima očuvana tradicija i običaji oraspoložit će posjetitelje koji se s lakoćom zaljubljuju u autohtona jela, korpulentna vina i prizore koji nadahnjuju. No, samo rijetki među njima imali su sreću otkriti prostrane, moderne vile s bazenima, nenametljivo utkane u krš dalmatinskih obala.

 

Nekretnine u Dalmaciji

Dubrovačka rivijera

Ono što je nekoć bila mala ali moćna republika danas je želja mnogih putnika, poznatih osoba i onih koji su u potrazi za drugim domom. Ovo je područje svjetski poznato po svojoj bogatoj povijesti, očaravajućim plažama, pitoresknim zaljevima i kristalno plavom moru. Obiluje ljupkim krškim poljima kao i malim tradicionalnim selima.

Osim prirodnim ljepotama, čitavo područje obiluje spomenicima kulture iz svih razdoblja povijesti. Najpoznatija destinacija ovog područja, ali i cijele Hrvatske svakako je očaravajući Dubrovnik, čija ljepota privlači više od dva milijuna turista godišnje, a njegov atraktivan izgled kulisa je mnogih filmskih setova. Dubrovnik, kojem svjetska javnost tepa nazivajući ga perlom Mediterana, je i jedan od svjetskih centara turizma i prestiža, gdje se umjetnici, diplomati, znanstvenici i političari iz cijelog svijeta redovno sastaju u potrazi za nekretninom iz snova.

 

Nekretnine u Dubrovačkoj rivijeri

Istra

Regija najnagrađivanijih hrvatskih vina, tartufa i ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Najveći poluotok u Hrvatskoj počeo je razvijati svoj turistički potencijal još u doba starog Rima.

Područje je to radišnih ljudi koji su u kombinaciji s prirodnim ljepotama i bogatom povijesnom i kulturnom baštinom, mnogo uložili u razvoj Istre što im se danas višestruko vraća. Istra je bila i još uvijek je najposjećenija turistička regija u Hrvatskoj koja ugošćuje turiste pretežno iz zapadne i središnje Europe kako bi uživali u ekološki uzgojenim namirnicama, znalački pripremljenim vinima i karakternom maslinovom ulju. Veoma ugodna mediteranska klima s najvišom prosječnom temperaturom zraka od 24°C u kolovozu i najnižom od 5°C u siječnju godi i ljudima i plodovima njihova rada. Koji su najukusniji u toplini kamenih istarskih vila modernog interijera, među obrađenim vinogradima i maslinicima.

 

Nekretnine u Istri

Kontinentalna Hrvatska

Najposjećeniji grad u ovoj regiji je glavni grad Hrvatske, Zagreb. Grad koji obara turističke rekorde svake godine, pogotovo u vrijeme Adventa. Njegov urbani i kozmopolitski način života čine ga jednim od najsigurnijih i najživljih europskih glavnih gradova.

Kontinentalna Hrvatska je bogat kraj s prekrasnim kućama za odmor, ali i bogatim zelenim i zlatnim poljima, ravnicama, pitomim brežuljcima, vrludavim rijekama, srednjovjekovnim utvrdama i renesansnim dvorcima, izvorima ljekovite vode, tradicionalnim specijalitetima i mirisnim vinima. Često ga opisuju kao kraj koji ima dušu, te idealno podliježe trendovima razvoja seoskog turizma. Neotkriven je to kraj kojeg upoznaju rijetki ali cijene apsolutno svi.

 

Nekretnine u kontinentalnoj Hrvatskoj

Internacionalno

Kao neizostavan dio našeg portfelja nude se i luksuzne nekretnine u različitim Europskim metropolama.

Budući da djelujemo u sklopu svjetskog priznatog brenda Sotheby’s International Realty®, povezanost s partnerima u više od 69 zemalja i regija omogućuje našim klijentima široki spektar nekretnina u gotovo svakom kutku zemlje.

 

Internacionalne nekretnine